+380673870816 +380673870816

Чемпіони вже провели заняття для понад чотирьох тисяч учнів Рівненщини

Другий сезон проекту "Розминка від чемпіона" вже перетнув свій екватор. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Відомі в області спортсмени провели уроки фізичної культури школярам Корецького, Зарічненського, Дубровицького, Володимирецького, Рокитнівського, Сарненського, Костопільського, Березнівського та Рівненського районів, а також Кузнецовська та Рівного. Загалом майже 30 чемпіонів і призерів всеукраїнських та міжнародних змагань вже побували у 36 загальноосвітніх закладах Рівненщини. Свої вміння вони продемонстрували понад 4 тисячам учнів.

Востаннє спортсмени влаштували розминки школярам Здолбунівського району. Так, про переваги здорового способу життя учням Уїздецької школи  розповіла майстер спорту України міжнародного класу з плавання, учасниця Олімпійських ігор 2008 року у Пекіні та 2012 року у Лондоні  Катерина Дікіджі. І хоча дати майстер-клас із плавання спортсменка не змогла, але влаштувала для дітей справжню силову розминку. 

Рекордсмени, чемпіони світу з пауерліфтингу Галина Галінська та Роман Куров влаштували показові виступи та міні-тренування для учнів Здолбунівської ЗОШ № 4. А до школярів віддаленого села Ступно на урок фізкультури завітав чемпіон світу з гирьового спорту Олексій Котвінський. Він провів розминку зі старшокласниками, познайомив їх із вправами, які використовує для своїх тренувань.

Наступного разу імениті спортсмени Рівненщини займатимуться з учнями Гощанського району. Вже у наступну середу, 5 березня, "Розминка від чемпіона" пройде у Симонівській та Тучинській школах та Гощанській районній гімназії.

Нагадаємо, проект, перш за все, розрахований на учнів сільських шкіл. Адже вони мають не так багато можливостей займатися у спортивних секціях під наглядом професійних тренерів. Водночас особистий приклад чемпіонів та призерів всеукраїнських та міжнародних змагань якнайкраще надихає школярів до здорового способу життя та занять фізичною культурою, на противагу телевізору, комп’ютеру та інтернету.

Схожі статті