+380673870816 +380673870816

500 гривень за дерево. У сквері Богомолова рівненські чиновники садили клени

Усі на толоку. Дерева, квіти та кущі сьогодні висаджували в оновленому, реконструйованому сквері імені Богомолова, що на пивзаводі. Долучились і представники установ, які працюють поруч, депутати та міський голова. Нагадаємо, на реконструкцію цього скверу мешканці району чекали більше трьох років. 

Обіцяного три роки чекають. Стільки й мешканці району пивзавод чекали на реконструкцію скверу імені Богомолова поблизу їх будинків. Корінні жителі пригадують, як тут було колись.

Людмила Євтушенко, рівнянка:

- Колись він був дуже гарний. Було багато дерев, дитячий майданчик, каруселі. З часом воно все кудись ділось. І дітям не було де гратись. Тут багато дітей.

Тепер усе відроджується. На реконструкцію скверу вже витратили близько 200 тисяч гривень. Поставили лавки, проклали покриття, нині триває озеленення. Участь у толоці взяв навіть міський голова. Замість краватки і костюма – рукавиці та лопата. Садив дерева із старшим та молодшим поколіннями. Цей сквер Володимир Хомко називає чи не найскандальнішим. Згадує, які чутки ходили навколо його реконструкції.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми зволікали з ремонтом через казначейство. Люди поширювали чутки. Останні чутки були про те, що на місці пам’ятника буде сміттєзвалише. Через ці плітки я створю сайт, на якому спілкуватимуся з рівнянами та відповідатиму на різні запитання, а також спростовуватиму чутки. 

Незабаром тут розростуться клени, сливи, туї, ялівець та інші дерева. На таке природне облагородження було витрачено близько 50 тисяч гривень, - розповідають у тресті зеленого господарства. Найдорожчим виявився клен гостролистий. Одне таке дерево коштує 500 гривень, а посадили шість. Проте, ціна не цікавить ветерана Олександра Булатнікова. Він радіє вже від того, що нарешті сквер з історичною пам’яткою воєнних часів відродився.

Олександр Булатніков, рівнянин:

- Пам’ятаю, тут бруду було багато, а зараз культурно, добре.

На цьому благоустрій скверу не закінчиться. Незабаром тут планують розмістити дитячий майданчик, аби наймолодше покоління мало де проводити своє активне дозвілля. Міський голова каже, що дійдуть руки і до покращення умов у двох великих парках Рівного – Ювілейному та імені Шевченка.

 

Схожі статті