+380673870816 +380673870816

41 театральний сезон був для рівненських лялькарів насичений не лише на прем’єри, а й на нагороди

Закриття 41-го театрального сезону відбулось у Рівненському театрі ляльок. Діти вітали акторів та бажали їм натхнення у роботі та дива у житті. Актори натомість провели для друзів автографсесію. А потім усі разом повеселились на святковій дискотеці.

Упродовж літа актори театру гратимуть виїзні вистави у пришкільних та літніх оздоровчих таборах. Традиційно із правоохоронцями актори у ігровій формі вчать дітей Правилам дорожнього руху. Про це повідомила прес-служба Рівненського театру ляльок.

Цей театральний сезон був для рівненських лялькарів насичений не лише на прем’єри, а й на нагороди. Так актори Рівненського театру ляльок привезли нагороду із Черкас, де взяли участь у ІІІ фестивалі «Мереживо казкове». Рівняни показали виставу «Дюймовочка», яка принесла їм перемогу у номінації «Кращий акторський дует». Її присудили Олені Ткачук та Ігорю Сторожуку.

Перемогу також здобула Світлана Хоменчук у Всеукраїнському огляді-конкурсі театрів ляльок "Прем’єри сезону-2015". Вона перемогла у номінації "Найкращий дебют" за роль Лелеченя у виставі "Хто приносить щастя?". А вистава «Попелюшка» отримала три «срібні» дипломи: у номінації «Найкраща вистава для молоді і дорослих», за «Кращу сценографію та ляльки» (художник Інесса Кульчицька) та за «Кращу жіночу роль» (актор Олександр Шило за роль Мачухи).

[[textbanner]]  

Дебютували на великій сцені і вихованці театральної студії «Лялькові сходинки». Вони представили глядачам виставу «О 8-й на Ковчезі». Актори театру побували у Львові на Міжнародному фестивалі «Різдвяні лялькові історії». Рівняни показали театральну фантазію за народним ляльковим вертепом записаним М. Маркевичем «Різдвяна ніч». 

До того ж у колективі театру з’явився ще один «заслужений». Президент України Петро Порошенко відповідним указом артистові-ляльководу, провідному майстрові сцени Олександру Шилу  присвоїв почесне звання «Заслужений артист України».

У квітні учні театральної студії «Лялькові сходинки» Рівненського театру ляльок демонстрували свої акторські навички і показали 13 номерів. Це був звітний концерт «Перша сходинка». Наприкінці театрального сезону глядачі та студійці долучились до створення «Музею на крилах». А вже на початку нового театрального сезону театр поїде на фестиваль «Лялькова веселка» у Запоріжжя. А після цього відвідає із гастролями Дніпро.

Схожі статті