+380673870816 +380673870816

«Рівне - місто унікальних подій» передбачає насичений рік для містян (ВІДЕО)

Всеукраїнські конкурси, фестивалі, пленери, а ще чимало майстер-класів та проектів. Таким насиченим буде цей рік для Рівного. Всі ці ідеї та напрацювання презентували в рамках проекту-конкурсу «Рівне - місто унікальних подій», який об’єднує і фінансує громадські ініціативи.

Фестиваль «URBAN FEST. RIVNE»  рівняни для себе відкрили вперше ще у жовтні минулого року. Тоді організатори намагалися показати містянам, що життя у Рівному не закінчується за дверима та парканом власного дому. Цього разу подія об’єднуватиме рівнян знову в травні,  за сприянням проекту  «Рівне - місто унікальних подій», який зібрав разом найкращі ініціативи рівнян. Організатори обіцяють, буде цікаво.

Андрій Токарський, співорганізатор фестивалю «URBAN FEST. RIVNE»:

- Окрім стріт-фуд майстер-класів, хочемо запросити і, надіюся, що нам вдасться, міжнародних спеціалістів з арт-демократії. Це є цікаво, вираження своєї позиції через мистецтво. І для багатьох мешканців це стало б одним з поштовхів до того, як він може себе проявити.

Загалом, в рамках проекту-конкурсу  «Рівне - місто унікальних подій» відбудуться 54 заходи у 24 локаціях Рівного.  Культурна подія «Весна Івасюка» вже стала хорошим стартом, кажуть, в управлінні культури і туризму. Придумали тут і заохочення для тих, хто буде найактивнішим: він  отримає подарунок - поїздку в Карпати. Для цього, в першу чергу, потрібно мати ось такий буклет, який і стане своєрідним ключем до розіграшу.

Тарас Максименко, начальник міського управління культури і туризму:

- Ми тут відмітили площадки з одного боку і місяці, що буде відбуватися. Всього подій 54. Кожна площадочка має наклейку, вона пов’язана з локацією події. Ви отримуєте наклейку, наклеюєте ї їв карту і, автоматично, хто збере найбільше наклейок. Ми вже домовилися з одною із туристичних агенцій. Вона подарує переможцю родинну поїздку в Карпати.

На реалізацію всіх заходів витратять близько 2 мільйонів гривень. Це гроші міського і, зокрема, громадського бюджету. Організатори  запевняють, всі заходи будуть цікавими і пізнавальними для рівнян різних вікових категорій. Подумали навіть і про найстарших.

Вікторія Рибальченко, працівник міського будинку культури:

- Взагалі, у місті, я так вважаю, приділяється недостатньо уваги літнім людям. І ось нарешті ми приділяємо більше уваги їм. 19 березня о 15:30 в міському будинку культури розпочинається арт-проект для літніх людей «Сердечні зустрічі», 0 15:30 кожен може прийти і пізнати комп’ютер. О 17 годині консультація з юристом, а о 17:30 у нас консультація косметолога.

Триватиме проект «Рівне - місто унікальних подій» аж до Різдвяних пісноспівів. Тоді і визначать найактивнішого відвідувача, який отримає поїздку в Карпати.

Схожі статті