+380673870816 +380673870816

Прокуратура Рівненської області бере активну участь у міжнародному співробітництві

Прокуратурою Рівненської області забезпечено належну організацію роботи у галузі міжнародного співробітництва і правової допомоги у кримінальних провадженнях. Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.

Для цього проведено результативні заходи та виконано зобов’язання України перед міжнародними інституціями у питаннях екстрадиції, наданні правової допомоги, розслідуванні кримінальних проваджень, що надійшли в порядку кримінального переслідування до правоохоронних органів Рівненської області.

Зокрема, прокуратурою області організовано у 2015 році виконання 44 запитів про міжнародне співробітництво. 34 з них надійшли від компетентних органів іноземних держав, 10 – від органів досудового слідства України. Також від компетентних органів іноземних держав надійшло 2 кримінальних провадження для подальшого кримінального переслідування злочинців.

[[textbanner]]  

До іноземних компетентних установ через Генеральну прокуратуру України прокуратура Рівненщини скерувала 5 запитів правоохоронних органів про міжнародну правову допомогу та проведення процесуальних дій. У порядку екстрадиції передано в Україну її одного громадянина для притягнення до кримінальної відповідальності. У галузі міжнародно-правового співробітництва здійснюється міжнародний розшук 10 осіб, які причетні до вчинення кримінальних правопорушень на Рівненщині.

Схожі статті