+380673870816 +380673870816

Поліція виготовляла та змушувала продавати алкоголь

Внутрішня безпека поліції області встановила причетність до злочинного «бізнесу» трьох працівників Борщівського відділу поліції та двох цивільних осіб. У зловмисників вилучено фальсифікату – спиртного і тютюнових виробів – майже на 300 тисяч гривень та устаткування на 1 мільйон гривень. Про це повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України

У Тернопільській області один з начальників секторів Борщівського відділу поліції разом з двома підлеглими вигадали план реалізації сурогатної алкогольної продукції на території району. 30-річний капітан поліції дав вказівку своїм інспекторам провести тотальну перевірку суб’єктів підприємницької діяльності у сфері торгівлі продуктами харчування, в тому числі і алкоголем. При виявлені порушень правоохоронці вимагали та отримували хабарі від підприємців, а пізніше – почали примушувати власників крамниць реалізовувати горілчані вироби, які самі їм доставляли.

[[textbanner]]

Зловмисники, використовуючи службове становище, змусили 40 місцевих підприємців збувати на своїх торгівельних об’єктах сурогат з підробленими акцизними марками. Наприкінці жовтня цього року головний фігурант групи – начальник сектору поліції – був звільнений з правоохоронних органів, не пройшовши переатестацію.

Під час слідчих дій було виявлено і вилучено 440 пляшок алкогольних напоїв в асортименті з підробленими акцизними марками, 17 поліетиленових пакетів з горілкою ємністю по 10 літрів, майже 1200 літрів етилового спирту, 250 літрів спиртосуміші, майже тисячу підроблених акцизних марок, ксерокс для їх виготовлення, чорнові записи та понад 200 пачок сигарет з підробленими акцизами. Загальна вартість  виявленого складає майже 300 тисяч гривень.

Триває слідство.

Схожі статті