+380673870816 +380673870816

Логотипом Рівного став варіант зображення від місцевих активістів (ВІДЕО)

Рівне таки матиме своє обличчя. Так, на сесії міської ради депутати нарешті визначилися із логотипом нашого міста. Беззаперечну перемогу здобув альтернативний варіант зображення від місцевих активістів. Не обійшлося, звичайно, і без суперечок під час затвердження. 

Запеклий двобій логотипів. Так, на сесії Рівнеради депутатам представили два варіанти графічної реклами нашого міста. Зокрема, вкотре міським обранцям презентували скандальні кільця, але у новій інтерпретації. Вдосконалити логотип, який зазнав нищівної критики від громадськості, взявся відомий у Рівному дизайнер Олексій Огонь.

Олексій Огонь, дизайнер:

- Я взявся трошки видозмінити сам логотип,  який був представлений вами раніше, через те, що були якісь непорозуміння або дійсно якісь речі, які ми повністю не розуміємо. Тому я взяв на себе відповідальність і вніс корективи.

Зокрема, відомі всім кільця в зелено-жовто-синіх тонах, він представив у вигляді ДНК. Нагадаємо, що на розробку цього бренду було витрачено 360 тисяч гривень коштів Європейського Союзу. А от альтернативний логотип, над яким із грудня самостійно працювали активні рівняни, обійшовся абсолютно безкоштовно. Відмінний знак нашого міста вони бачать як перехрестя, увінчане традиційною рівненською брамою в калиновому кольорі.  

Андрій Цось, один із розробників альтернативного логотипу Рівного:

- Основа – це самобутність історії та культури Рівного і також це новітність і простота самого графічного образу, тобто так як ми ідемо до Європи  і головне у Європі – це простота речей, всіх елементів як графічних,  так і елементів благоустрою.

Організатор конкурсу альтернативного логотипу Рівного Оксана Юрченко зазначає, що над розробкою цього графічного зображення працювали більше ста небайдужих та активних мешканців міста.

Оксана Юрченко, організатор конкурсу альтернативного логотипу Рівного:

- По-перше,  ми відправили логотипи з кільцями до Спілки дизайнерів України і ще до незалежних експертів і вердикт був негативний. Професіонали розкритикували не лише тому, що якійсь купці людей це не сподобалося.

Обговорення та дискусії тривали майже годину. Однак, міським обранцям таки довелося визначатися. Зрештою, голоси розподілилися наступним чином: за перший удосконалений варіант  ДНК – проголосував лише один депутат, а другий - підтримали 35. Тому беззаперечну перемогу отримав альтернативний варіант логотипу. Саме з цим графічним позначенням в майбутньому буде реалізовуватись концепція бренду міста. 

Схожі статті