+380673870816 +380673870816

Чого очікувати від бюджету 2017 року? (ВІДЕО)

Чого очікувати від бюджету 2017 року? Наразі за даними спеціалістів обласну скарбівню вже затвердили, а от міська тільки в процесі.

Стабільний, проте без фінансів для розвитку. Так попередньо охарактеризував головний кошторис міста голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк. За його словами, 200 мільйонів гривень, які могли б піти на розвиток міста будуть витрачені, зокрема, на оплату комунальних послуг закладів освіти, медустанов, пільгових перевезень та іншого.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії Рівненської міської ради:

- Одним словом назвати, це бюджет стабільного міста Рівне без розвитку. Бюджет не буде провальним, але і грандіозних заходів, окрім побудови та реконструкції нового стадіону у Рівному буде. Якщо оперувати цифрами - ми дали субвенцію, наприклад, на освіту , і додали профтехучилища,але коштів на це не дали, тобто, місто Рівне зобов’язане виділити 100 млн гривень.

Значну частину наповнення бюджету Рівне може втратити через можливе припинення роботи ПАТ «РівнеАзот», зазначають фахівці. Загальна сума міської скарбівні складає більше одного мільярда гривень.  Що ж до обласного бюджету, то ситуація в цій площині краща.

Лідія Біляк, директор департаменту фінансів Рівненської ОДА:

- На сьогодні у нас затверджено в області із 383 місцевих бюджетів - 75 %. Тобт,  ми по максимуму виконуємо норму бюджету щодо необхідності затвердження бюджету до 25 грудня поточного року. Обласний бюджет затверджено 23 січня При  бюджеті міста районного значення, 15 районних бюджетів - майже 100%, сільські селищні бюджети об’єднаних територіальних громад.

Обєднані територіальні громади не відстають від області. За минулий рік вони отримали всі необхідні субвенції, на 2017 рік ситуація незмінна.

Людмила Кушнер, регіональний консультант з питань бюджету Офісу реформ АМУ:

- Ті громади - п’ять, які вже функціонували і діяли в новому законодавстві 2016 року, завершують успішно рік. В повному обсязі виконують свою дохідну вихідну частину. Держава, всі свої трансферти, мається на увазі, дотації, субвенції. Приємно те, що в 2017 році в проекті бюджету всі громади ввійшли в міжбюджетні трансферти з державним бюджетом, навіть ті, які виходили на вибори в грудні місяці.

Схожі статті