+380673870816 +380673870816

У Рівненській обласній дитячій лікарні провели унікальну операцію 9-річному пацієнту

фото з ФБ сторінки РОКЛ

9-річному пацієнту з хворобою Пертеса було проведено малоінвазивне оперативне втручання, яке полягало в тунелізації шийки та головки ураженої кістки з одночасним введенням пунктату кісткового мозку, який було взято з крила тазової кістки.

Малоінвазивна операція відрізняється від великих тим, що вважається більш безпечнішою і менш болісною технікою оперування. Замість великого хірург робить один або кілька невеликих розрізів і вставляє тонкі інструменти та крихітну камеру.

У лікарні повідомили, що це втручання проводили під контролем електронно-оптичного перетворювача (ЕОП) – сучасного приладу, що допомагає лікарям під час операції відразу бачити точність своєї роботи. Рівненська команда працювала цього разу спільно зі столичним фахівцем.

 

Довідково:

Хвороба Пертеса - це захворювання кульшового суглобу у дітей, що викликане порушенням кровопостачання голівки стегнової кістки.

Наслідки хвороби Пертеса – втрата сферичної форми голівки стегна, що призводить до раннього розвитку артрозу кульшового суглобу і у важких випадках до необхідності ендопротезування у молодому віці.

Найчастіше хворіють діти у віці від 4 до 9 років.?Клінічні проявихвороби: кульгання дитини, скарги на біль у кульшовому, чи колінному суглобі.

 

Схожі статті