Після Великодня роботи у гастроентерологів Рівного побільшало (ВІДЕО)
Свята минають, а наслідки залишаються. Як вберегти себе від переїдання та дискомфорту радять гастроентерологи. Нині рівнян, які скаржаться на розлади травної системи, побільшало в медзакладах.
Після свят кількість роботи у гастроентерологів збільшується, - зізнаються лікарі. Надмірне вживання їжі провокує багато хронічних захворювань, то ж людям варто бути обережними із своїм святковим раціоном, особливо тим, хто постив.
Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:
- Ті, що постили, вони 40 днів себе обмежували в багатій білковій їжі. Організм відвик від такого. Й коли починається свято, то треба обережно починати їсти. Починаємо з яйця, потім шматочок нежирного м’яса. Обмеження на майонезні салати, наприклад, цибульні салати. Вся їжа, яка не може розчепитися, з нею має щось відбутися, вона все одно буде опускатися в кишківник, там вона буде гнити, бродити, викликати дискомфорт.
Аби полегшення настало, лікарі також радять запастися ферментативними препаратами.
Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:
- Ферментативні препарати – це ті, які розчеплюють їжу. Це на основі панкреатину. Щоб їжа краще розчепилася, якщо ви поїли чи переїли.
Також лікарі рекомендують після їжі вживати лужну мінеральну воду. Вона зменшить рівень небажаного ацетону в організмі та очистить його.