+380673870816 +380673870816

Після Великодня роботи у гастроентерологів Рівного побільшало (ВІДЕО)

Свята минають, а наслідки залишаються. Як вберегти себе від переїдання та дискомфорту радять гастроентерологи. Нині рівнян, які скаржаться на розлади травної системи, побільшало в медзакладах.  

Після свят кількість роботи у гастроентерологів збільшується, - зізнаються лікарі. Надмірне вживання їжі провокує багато хронічних захворювань, то ж людям варто бути обережними із своїм святковим раціоном, особливо тим, хто постив.

Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:

- Ті, що постили, вони 40 днів себе обмежували в багатій білковій їжі. Організм відвик від такого. Й коли починається свято, то треба обережно починати їсти. Починаємо з яйця, потім шматочок нежирного м’яса. Обмеження на майонезні салати, наприклад,  цибульні салати. Вся їжа, яка не може розчепитися, з нею має щось відбутися, вона все одно буде опускатися в кишківник, там вона буде гнити, бродити, викликати дискомфорт.

Аби полегшення настало, лікарі також радять  запастися ферментативними препаратами.

Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:

- Ферментативні препарати – це ті, які розчеплюють їжу. Це на основі панкреатину. Щоб їжа краще розчепилася, якщо ви поїли чи  переїли.

Також лікарі рекомендують після їжі вживати лужну мінеральну воду. Вона зменшить рівень небажаного ацетону в організмі та очистить його.

Схожі статті