У Рівному відкрилася нова пекарня за типом французьких буланжері (ВІДЕО)
Хліб – усьому голова. Найкращий та найсмачніший у місті печуть ось у цій пекарні. Та це й не дивно, адже для його приготування тут використовують лише натуральні, добірні інгредієнти. Нині пекарі за допомогою спеціального обладнання замішують тісто для італійської фокаччі. А поки воно готується, чаклують над круасанами.
Наталія Захарчук, пекар:
- Тісто має бути охолодженим і стіл також, для того, щоб було краще видно слої у вже спеченому круасані.
Ці круасани смакують не гірше французьких, адже їх печуть за традиційними рецептами кращих пекарів кулінарної столиці світу - Франції.
Олексій Кузнецов, шеф-кухар:
- Тісно співпрацюємо із французьким пекарським центром, який нам надає свої поради щодо інгредієнтів. Користуємося суто французькими натуральними інгредієнтами.
Хліб знаходиться у самому серці французького кулінарного мистецтва і колись навіть визначав певний соціальний статус. Наприклад, довгий елегантний багет був доступний тільки для стильних міських жителів, а простий, на заквасці, був головним продуктом в сільській місцевості. Тепер саме такий хліб захопив уяву сучасних пекарів. Готують його і у рівненській пекарні.
Олексій Кузнецов, шеф-кухар:
- Бульолевен - це хліб, який стоїть в заквасці до 24 годин. Він готується без наповнювачів, розпушувачів з додаванням цитрусових – кураги, апельсинів, лимонів та горіхів.
Такий хліб надзвичайно корисний, - розповідає пекар Володимир Горбатюк. Він добре засвоюється організмом і тому жодним чином не впливає на фігуру. Французи цьому яскраве підтвердження.
Володимир Горбатюк, пекар:
- Французи, за статистичними даними, в Східній та Західній Європі є однією з найхудіших націй, не зважаючи на те, що пересічний француз споживає більше 100 кілограмів випічки на рік.
На жаль, в Україні побутує міф, що випічка - це шкідливо. Насправді, це не так, переконує пан Володимир. Просто у нас відсутня культура споживання хлібобулочних виробів.
Володимир Горбатюк, пекар:
- Вона була, адже Україна була житницею ще до радянських часів, в нас же коровай, хліб-сіль – це культура і вона була. Тепер її потрібно відроджувати, адже ця культура в радянські часи була загублена.
Хліб людство знає вже 15 тисяч років і хоча люди їдять його чи не щодня - це єдиний продукт, який не набридає, - розповідає Володимир Горбатюк. Тому нині важливо повернути українцям культуру споживання випічки. Перший крок у Рівному вже зробили. У нашому місті відкрилася нова пекарня за типом французьких буланжері.