+380673870816 +380673870816

В Україні збільшується виробництво м'яса

В Україні збільшилося виробництво м’яса: у січні-серпні 2013 року цей показник у забійній вазі становив 1477 тисячі тонн, що на 9,8 % більше, ніж у відповідному періоді 2012 року. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Імпорт у перерахунку на м'ясо, за оперативними даними, склав 224 тисячі тонн (на 20,6 % менше, ніж у січні - серпні минулого року), експорт –109 тисяч тонн (на 62,7 % більше), що дозволило забезпечити фонд споживання м’яса населенням на рівні 1587 тисяч тонн (на 1,7 % більше).

У цілому, на думку фахівців, у 2013 році, виробництво м’яса всіх видів у забійній вазі зросте на 7,2 (до 2390 тисяч тонн). Попит населення у м’ясі та м’ясопродуктах оцінюється на рівні 2506 тисяч тонн, з розрахунку 55,3 кг на особу (раціональна норма на рік – 80 кг на особу).

Схожі статті