+380673870816 +380673870816

Держспоживінспекція перевіряє ресторанне господарство: майже на кожному підприємстві порушення

З метою подолання негативних тенденцій на споживчому ринку, проводиться робота щодо здійснення державного контролю за якістю і безпекою продовольчих товарів та продукції ресторанного господарства. Про це повідомила прес-служба Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

За І півріччя 2013 року перевірено більше 5,6 тисяч суб’єктів господарювання сфери торгівлі продовольчими товарами та продукцією ресторанного господарства.
Незважаючи на постійну роботу, ситуація на споживчому ринку залишається складною.

Суб’єктами господарської діяльності не забезпечується дотримання вимог Закону України "Про захист прав споживачів", порушуються правила торговельного і побутового обслуговування та санітарні норми. Майже на кожному перевіреному підприємстві встановлено факти реалізації товарів без необхідної, доступної, достовірної і своєчасної інформації про товари, без документів, що засвідчують якість товарів, реалізацію товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів, з минулим терміном придатності. Допускаються випадки обману та обрахунків споживачів.

Схожі статті