+380673870816 +380673870816

Життя чорнобильців-переселенців

  Невід'ємною частиною Рівненського Полісся вважається Дубровиччина. Проте, після аварії на Чорнобильській АЕС  район радіаційно-забруднений. Тисячі людей мусили покинути роками нажите майно і переїхати на Млинівщину.

     Село Підлозці,  Млинівського району стало новою домівкою для багатьох переселенців північних районів нашого краю. Трагедія змусила людей звикати до нового місця та умов життя. Мешканка села, Наталія Торчило, згадує – все, що залишилося покинутим  на батьківщині не зрівняти  з отриманим натомість. Держава подбала про житло для переселенців, проте  не врахувала, що основним заробітком селян є робота на землі. А виділеної ділянки не вистачає навіть для того, аби прохарчувати власну родину.

     Окрім того, в цьому регіоні  ще безліч проблем. Зруйновані дороги та майже відсутність громадського транспорту. Немає місцевої лікарні, а лише амбулаторія сімейного типу, яка обслуговує селян в радіусі 10 кілометрів. Медикаменти, на які заслуговують, люди згідно закону – отримують. Проте найдешевші. За словами депутата Млинівської районної ради, Володимира Тутевича, гострою проблемою залишається недобудована в 90-тих роках школа.

     Школярі п’яти сіл  відвідують один загальноосвітній навчальний заклад, бо інших просто немає. Та й він потребує капітального ремонту. В свою чергу, директор школи відмовився відповідати на будь-які запитання нашої знімальної групи, мотивуючи це тим, що про  проблему навчального закладу знають.


110405_Pidlozci sferadesigner

Схожі статті