+380673870816 +380673870816

Жителів Дубенської громади безкоштовно вчать користуватися онлайн-послугами

Фото пресслужби РОДА

Жителів міста Дубно вчили оплачувати «комуналку» онлайн. Це стало можливим завдяки проєкту «Цифра в кишені», який реалізовується в 5 пілотних громадах області. У його рамках заплановане проведення серії майстер-класів із цифрової грамотності. Їх учасниками можуть бути всі бажаючі.

У Дубенській громаді відбувся перший із воркшопів.  Серед тих, хто прийшов на навчання були і ті, кому за 50, і кому за 60. Найстаршим учасником став 70-річний чоловік, який є активним користувачем соцмереж, а ось оплатити  «комуналку» ще не вміє. А навичка, за його словами, дуже потрібна. Повідомляє пресслужба РОДА.

В результаті, окрім «цифрового» тренера, навчання проводили і  представники банків. Натомість по завершенню першого воркшопу його учасники виявили бажання взяти участь і в наступних. А вони стосуватимуться, зокрема,  запису до лікаря онлайн, купівлі квитків у такому ж режимі, користування сервісами відеотелефонії, застосунком «Дія», через який можна отримати державні послуги. 

«Освітній проєкт «Цифра в кишені» реалізується у 5 громадах області: Володимирецькій, Гощанській, Дубенській, Сарненській та Здолбунівській. Воркшопи відбуваються на базі місцевих бібліотек, а тренерами є працівники книгозбірні, які пройшли спеціальне навчання. Хочу наголосити, що навчання є безкоштовним, - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. – Проєкт спрямований на те, щоб навчити якомога ширшу аудиторію людей різного віку користуватися різноманітними онлайн-послугами, у тому числі й державними. Адже це економить і час, і гроші».

Детальніше про графік проведення воркшопів від «Цифри в кишені» жителі громад можуть дізнатися у бібліотеках, а також зателефонувавши на гарячу лінію ОДА за номером 0800-500-078.

Схожі статті