+380673870816 +380673870816

Жителі Рівненського району незадоволені реконструкцією траси Київ-Чоп

Від реконструкції дороги на трасі Київ-Чоп залишилися задоволеними майже всі водії. Рівна дорога, комфортні умови для проїзду. Проте свої претензії нещодавно висловили прості пішоходи - жителі прилеглих сіл. Мала кількість виїздів на трасу, пішохідних переходів, а до найближчої зупинки селянам доводиться долати кілометри. З дорожніми проблемами розбиралися представники обласної влади під час своєї робочої поїздки. 

Кілометр шляху до найближчої зупинки – це звісно хороший фітнес, проте жителям селища Гоща він не до вподоби. На вулиці Шевченка знаходяться чимало житлових масивів та важливих установ – це і територіальний центр соціального обслуговування населення, газове господарство, дільниця водоканалу. А от зупинки досі немає.

Діана Коваленко, директор Гощанського районного територіального центру соціального обслуговування:

- Людям незручно сюди добиратися. Люди спиняють маршрутки, але вони не зупиняються, адже в неналежному місці не можна зупинятися транспорту.

У селах Грушвиця-1 та Грушвиця-2 Рівненського району не вистачає не лише зупинок, а й пішохідного переходу та виїзду на трасу. Це спричиняє не лише незручності, а й підвищує рівень ризику та смертності пішоходів на дорогах. Відтак, 25 учням ледь не щодня доводиться йти у школу в сусіднє село перетинаючи небезпечну дорогу. Актуальним залишається питання встановлення тут в’їзних знаків, які обмежуватимуть швидкість руху, оскільки нині автівки минають села на дуже великій швидкості.

Оксана Климук, голова Грушвицької сільської ради:

- Найболючіші питання для жителів, зокрема села Дібрівка – це те, що при ремонті дороги не було враховане будівництво зупинки. В цьому населеному пункті проживає більше ста жителів, які змушені більше трьох кілометрів ходити по такій швидкісній трасі до найближчої зупинки.

Під час робочої поїздки представники обласної та районної влади уважно заслухали усі проблеми та претензії селян. Визнали їх та пообіцяли посприяти у вирішенні.

Анатолій Юхименко, заступник голови Рівненської ОДА:

- Ми не забезпечили необхідних з’їздів, точок розвороту, переходів і населення невдоволене. Ми сьогодні тут знаходимося для того, щоб ці питання розглянути і знайти рішення на користь людям.

Загалом, робоча комісія відреагувала майже на десяток таких звернень. Можливо незабаром прилеглі села до траси Київ-Чоп збагатяться новими зупинками та пішохідними переходами.

Схожі статті