+380673870816 +380673870816

Жителі Рівненщини і надалі продовжують знаходити боєприпаси часів Другої світової війни

На Рівненщині місцеві жителі і надалі продовжують знаходити в землі боєприпаси часів Другої світової війни. Днями небезпечні знахідки виявили у Здолбунівському та Гощанському районнах. 

Днями власник одного із господарств на Здолбунівщині під час проведення земляних робіт виявив невідомий предмет, ззовні схожий на боєприпас. Чоловік довго не думаючи повідомив про це черговий відділ. Як з’ясувалося, це була граната РГД-33. Вона пролежала у землі майже 70 років. А от у Гощанському районі місцеві жителі виявили небезпечну знахідку у канаві. На щастя, небезпека ліквідована. Піротехніки боєприпаси уже знешкодили.

Втім, уже наступного дня поблизу села Малушка Березнівського району знову рятувальникам надійшов сигнал. На відстані 10 метрів від залізничної колії перегону Малинськ-Немовичі на Львівській залізниці під час обходу колії працівник виявив один артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни. Під час обстеження цієї території, знайшли ще два таких снаряди. Того ж дня група піротехніків їх оперативно утилізувала.

Схожі статті