+380673870816 +380673870816

Завдяки приватизації підприємці Рівненщини розширюють свій бізнес

Фото пресслужби РОДА

Двоповерхова будівля у Володимирці більше року як змінила власника. Підприємець з Вараша Олександр Савсюк став переможцем приватизаційного аукціону та будує плани із розширення бізнесу.

До того приміщення у майже 500 квадратів належало державна насіннєвій інспекції та тривалий час не експлуатувалося, тож було занедбаному стані. Повідомляє пресслужба РОДА.

«Моніторив сайт Prozorro.Sale. Більш досвідчені колеги мені підказали, що на сайті Prozorro.Sale продається, в тому числі, і нерухоме майно. Я почав слідкувати за ним. І таким чином побачив повідомлення про оголошення аукціонів з приватизації державного майна», - поділився досвідом Олександр Савсюк.

За рік аукціону підприємець вже вклав достатню суму в об’єкт, проте ще є над чим працювати. Новий власник вже поміняв вікна та двері, утеплив фасад, встановив індивідуальне опалення, залив стяжку під підлогу. Будівля трансформувалася до невпізнанності. Також у майбутньому будуть створені робочі місця.

Як розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, загалом на Рівненщині упродовж 2020 року у рамках приватизації продано майже півсотні об’єктів.

«50 об’єктів, які були продані Фондом держмайна трохи більше ніж за рік – не межа. Рівненська ОДА постійно співпрацює із установою, аби нові лоти знайшли ефективного власника для бізнесу, або ж принесли користь громаді. Мета приватизації державного майна – знайти ефективного власника і забезпечити додаткові можливості для громади – додаткові робочі місця та надходження в бюджет», - повідомив Ігор Тимошенко.

Взяти участь в аукціонах може кожен охочий, на Рівненщині сьогодні доступні 27 нових пропозицій. З переліком об’єктів для приватизації можна ознайомитися за посиланням.

Схожі статті