+380673870816 +380673870816

Затвердження обласного бюджету депутати перенесли на 30 грудня

Стартувало перше пленарне засідання восьмої сесії обласної ради. Понад півгодини обранці визначалися із порядком денним та регламентом роботи та ще 40 допитували Юрія Кічатого. 

Восьма сесія Рівненської обласної ради розпочалася вчасно, втім понад півгодини депутати вносили поправки у план роботи. Із усіх пропозицій включили до порядку денного лише одну. Озвучив її Анатолій Юхименко і стосувалася вона звернення інвесторів "Золотої Підкови" до Кабміну щодо допомоги у розмороженні довгобуду. Усі інші, які адресувала опозиція, колеги-депутати не підтримали. Депутатських запитів не читали, їх ухвалили пакетом.

Звіти про діяльність Василя Берташа та керівника міліції Василя Лазутка були перенесені на наступне пленарне засідання. Проти цього яро виступила опозиція, але її думку не врахували. Проте, звітував перед депутатами Юрій Кічатий. Його доповідь помістилася на 44 сторінках, але переказувати їх він не став. Натомість відповідав на питання депутатів.

Олег Осуховський від Всеукраїнського об’єднання "Свобода" цікавився тим, чому облрада постійно передає свої повноваження облдержадміністрації. Голова органу пояснив це тим, що завдання ради не виконувати, а контролювати.

Степан Молчан порадив Юрію Кічатому перестати голосувати на сесії пакетами. А от Віктор Кривун згадав про наболіле. Його цікавила доля пантеону у Гурбах. Регіонали пообіцяли, що в 2012 урочище приведуть до ладу.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Ми разом з вами повернемося до цього питання і я дякую вам, що ви контролюєте це питання. Цей процес триває, але як це зробити, коли немає паспорта населеного пункту.

До того ж рік 2012 ознаменується реформою органів місцевого самоврядування.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Зараз готується нова редакція закону "Про місцеве самоврядування", яка передбачає, що в кожному селі буде староста, який буде представляти виконавчу гілку влади, де буде оптимізована кількість жителів сільської територіальної громади, буде оптимізована управлінська робота.

Наступним питанням депутати підготували звернення до профільного міністерства щодо неприпустимості закриття приміських потягів Рівненської дирекції. Нагадаємо, що у четвертому кварталі поточного року скасували потяги "Здолбунів-Красне-Здолбунів", "Здолбунів-Сарни", "Удрицьк-Здолбунів", що викликало незручності та невдоволення населення. А от, аби зберегти вузькоколійку "Антонівка-Зарічне" - "Укрзалізниця" висунула свої умови. 

Олександр Левицький, начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень:

- Для того, щоб її зберегти, її треба спільно втримати, я б просив, щоб строчку в бюджеті заклали.

Серед інших питань, зокрема господарських, депутати виділили 70 тисяч гривень на купівлю велосипедів спортклубу "Олімп". На 4 посади скоротили виконавчий комітет облради. А от збільшити розміри фінансової допомоги, яку депутати можуть витрачати на вирішення проблем людей, із двох тисяч гривень на рік до п’яти - більшість не підтримала.

Після цього депутати пішли обідати і чимало з них не повернулися. У залі не було більшості і деякі питання просто не пройшли. Наприклад, про делегування повноважень облдержадміністрації.

А от чи не найголовніше питання бюджету на 2012 рік, у світлі прийняття держбюджету, перенесено на 30 грудня. Наступний тиждень комісії активно працюватимуть над формуванням програм.

Схожі статті