+380673870816 +380673870816

За яким тарифом мають розраховуватися студентські гуртожитки за спожите тепло?

За яким тарифом мають розраховуватися студентські гуртожитки за спожите тепло нещодавно з’ясовували антимонопольники Рівненщини. Саме з таким проханням до них звернулося керівництво Рівненського державного гуманітарного університету. 

Теплопостачальне підприємство міста нараховувало їм плату із жовтня місяця за тепло відповідно до тарифів, які застосовуються для бюджетних установ, замість звичайних тарифів для населення. Таке рішення "Теплотраснссервіс" прийняло керуючись роз’ясненням Міністерства регіонального розвитку України: якщо гуртожиток належить державному вишу то і платити за спожиті послуги вони мають як бюджетна установа. 

Натомість ретельно вивчивши нормативно-законодавчу базу, антимонопольники дійшли висновку, що подібний тариф для гуртожитків є правомірно необґрунтованим. Адже люди, котрі проживають у гуртожитку, який зареєстрований у міській чи іншій раді, мають сплачувати за тарифом для населення. Також, користуючись нагодою, антимонопольники перевірили за якими тарифами інші комунальні підприємства нараховували кошти за спожиті послуги гуртожитку. Виявилося, що порушувало законодавство лише "Теплотранссервіс". 

Віктор Боденчук, голова Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України:

- Ми зважаючи не те, що в них є свої фінансові проблеми не застосовували штрафних санкції. Надали їм відповідні рекомендації щодо припинення правопорушення і щодо запровадження нових тарифів за оплату тих місяців і в подальшому, тільки як для населення. Вони це зробили та відповіли нам, що питання вирішене.

Як нам стало відомо, після вирішення проблемного питання, керівництво РДГУ та ректори інших вишів Рівного звернулися до обласного відділення Антимонопольного комітету України, аби висловити подяку.

Схожі статті