+380673870816 +380673870816

За втручання прокуратури Волині виплачено понад 70 тисяч гривень заборгованої зарплати

Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою в лютому поточного року проведено перевірку з питань дотримання вимог законодавства про працю на ПрАТ "Володимир-Волинське АТП-10707", що здійснює діяльність, пов’язану із організацією пасажирських перевезень в межах України, області та району. Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.
    В ході перевірки було встановлено, що в порушення вимог закону заробітна плата на підприємстві працівникам виплачується не регулярно та несвоєчасно. Зокрема, станом на 9 лютого 2012 року не було виплачено заробітну плату 68 працівникам автотранспортного підприємства за грудень 2011 року в сумі 70,4 тисяч гривень. І це незважаючи на те, що упродовж періоду, охопленого прокурорською перевіркою, на розрахунковий рахунок підприємства надійшла значна сума коштів. Проте в порушення вимог ст. 97 Кодексу законів про працю України, кошти не були спрямовані керівником в першочерговому порядку на виплату заробітної плати працівникам. 
     Перевіркою також були виявлені й інші порушення законодавства про працю: невідповідність законодавству діючих на підприємстві розмірів тарифних ставок, не проведення індексації заробітної плати, не нарахування працівникам грошової компенсації у зв’язку із порушенням строків виплати заробітної плати, а також ряд інших порушень.
     Завдяки прокурорському втручанню права працівників підприємства на своєчасне отримання винагороди за виконану роботу поновлено, заборгованість з виплати заробітної плати за грудень 2011 року погашено повністю на суму 70,4 тисяч гривень.





Схожі статті