+380673870816 +380673870816

За виробництво неякісних продуктів в Україні може бути передбачена кримінальна відповідальність

За виробництво неякісних продуктів в Україні може бути передбачена кримінальна відповідальність. Про це повідомив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк.
    Як підкреслив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, сьогодні згідно з діючим законодавством за виробництво неякісних продуктів, які викликають отруєння без смертельних випадків, передбачається невеликий штраф – всього декілька неоподаткованих мінімумів: Він наголосив, що в цьому контексті йдеться не тільки про прийняття закону про безпечність і якість харчових продуктів, а мова йде про внесення змін аж до 12 законів України.
    Керівник Служби підкреслив, що законопроект погоджений зі всіма зацікавленими міністерствами та відомствами. За його словами, передбачається, що він вступить в дію через 6 місяців після прийняття. Крім того, цей документ стосується безпеки і якості харчових продуктів, що безпосередньо пов’язано зі здоров’ям людини і нації загалом. Саме тому, наголосив Іван Бісюк, до прийняття законопроекту необхідно підійти виважено і вводити його в дію поетапно. При цьому він висловив сподівання, що парламент прийме законопроект у першому читанні ще до початку літних канікул.

Схожі статті