+380673870816 +380673870816

За ухилення від громадських робіт мешканцю Млинівщини "світить" нове покарання

Не бажаючи відпрацьовувати за рішенням суду години відведені на громадські роботи, 42-річний Петро житель Млинівського району переховувався від правоохоронців. Проте чоловік не врахував, що рано чи пізно йому все ж доведеться відповідати за скоєне правопорушення. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.
    У чергову частину зателефонувала 78-річна Віра, жителька села Смордва Млинівського району, пенсіонерка, яка проживає одиноко. Вона повідомила про крадіжку з її господарства металічної драбини і електронасоса з криниці. Працівники міліції у ході оперативно-розшукових заходів з’ясували, що крадіжку скоїв її 42-річний односельчанин Петро, який вже встиг продати крадені речі за 100 гривень. 
     За цим фактом порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Слідчі райвідділу провели об’єктивне досудове слідство та направили справу на розгляд до суду. За рішенням Млинівського районного суду, Петро мав відпрацювати 80 годин громадських робіт у Смордвівській сільській раді. 
     Проте наміру виконувати вирок суду у засудженого не було. Чоловік став переховуватися. Його тимчасовими домівками ставали хати-пустки, а іноді приходилося ночувати і в скирті соломи.
     Правоохоронці встановили місце його перебування, проте побачивши міліціонерів він знову намагався втекти, не бажаючи нести відповідальність. За ухилення від громадських робіт було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 389 КК України (Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі).      Санкцією цієї статті передбачається відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. На разі кримінальна справа з обвинувальним вироком направлена до суду.

Схожі статті