+380673870816 +380673870816

За три місяці затримано контрабандних товарів на суму понад 63,4 мільйона гривень

Відбулося засідання колегії Державної прикордонної служби України, під час якої підбили підсумки оперативно-службової діяльності у І кварталі 2012 року. Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби.
    У ході засідання зазначалося, що основна увага прикордонного відомства зосереджувалася на підвищенні рівня захищеності державного кордону, підготовці органів та підрозділів до чемпіонату Європи з футболу, впровадженні в практику інноваційних прикордонних технологій, реалізації заходів другого етапу Концепції та Програми розвитку Державної прикордонної служби України на період до 2015 року та Концепції інтегрованого управління кордонами.
     Учасники колегії констатували, що основними загрозами на кордоні України залишалась незаконна міграція поза пунктами пропуску, економічна контрабанда, незаконне переміщення зброї та наркотичних речовин. За цей період затримано 390 нелегальних мігрантів. За звітний період припинено діяльність 49 протиправних груп у складі 104 осіб. За матеріалами оперативних підрозділів судами винесено майже 60 обвинувальних вироків стосовно 77 осіб. Підвищено ефективність протидії переміщенню наркотичних речовин та зброї. Загалом було вилучено 181 одиницю зброї (2011 року – 156), понад 6,2 тисячі боєприпасів, 36 кг наркотичних речовин (2011 року - 21,1 кг), майже 6 кг вибухових та 6,3 кг психотропних речовин. 
    Активно діяла Морська охорона та авіація. Чергові кораблі та катери у взаємодії з прикордонною авіацією відстежували обстановку з метою недопущення браконьєрського промислу. За цей період проведено ряд позитивних дій по захисту економічних інтересів. Загалом силами Морської охорони оглянуто 91 судно, затримано 2 плавзасоби та проведено 7 спільних виходів з представниками рибоохорони, екологічного нагляду, МВС та митниці. 
    Також під час колегії зазначалося, що прикордонним відомством забезпечено роботу усіх структурних підрозділів щодо належної підготовки до чемпіонату "Євро-2012". Проведено практичну реалізацію здійснення прикордонного контролю учасників і гостей футбольного чемпіонату в пунктах пропуску. Крім того в рамках "Євро-2012" спільно з Європейською агенцією FRONTEX буде проведено операцію "Eurocup-2012".

Схожі статті