+380673870816 +380673870816

За ряд суттєвих недоліків семи маршрутним транспортним засобам Рівненщини заборонено експлуатацію

На території Рівненщини Державтоінспекція області протягом 10 днів проводила комплекс організаційно-профілактичних заходів із недопущення ДТП за участю пасажироперевізників. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС в Рівненській області.
    В рамках проведення даних заходів з метою зміцнення транспортної дисципліни водіїв транспортних засобів, що використовуються для пасажирських перевезень та підвищення технічної готовності автобусів в зимовий період, а також перевірки підприємств, що надають послуги по проведенню передрейсового технічного та медичного контролю, працівниками ДАІ області складено 447 протоколів про адміністративні правопорушення на водіїв пасажирського транспорту при виїзді на лінію та під час нагляду за дорожнім рухом.
    Серед основних порушень, які були зафіксовані працівниками ДАІ це: перевезення пасажирів понад максимальну кількість, передбаченою технічною характеристикою транспортного засобу – 106; відхилення від маршруту руху, не заїзд на автостанцію – 122; порушення правил зупинки, стоянки та вимог дорожніх знаків, а також порушення правил зупинки під час посадки-висадки пасажирів – 118; керування маршрутними транспортними засобами з технічними несправностями – 27 та інші.
    Під час проведення заходів держінспекторами області здійснено 83 позапланові перевірки пасажироперевізників, за результатами яких надано 72 приписи ДАІ на усунення недоліків, окрім цього складено 7 адміністративних протоколів на посадових осіб автопідприємств за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів.
    За ряд суттєвих недоліків семи маршрутним транспортним засобам заборонено експлуатацію шляхом доставки їх на арештмайданчик. Державтоінспекція Рівненської області і надалі контролюватиме водіїв автобусів, аби забезпечити безпечне та комфортне перевезення пасажирів.

Схожі статті