+380673870816 +380673870816

За позовом прокуратури Рівненщини право комунальної власності на комплекс Березнівської ЦРЛ визнано за громадою

За позовом прокуратури право комунальної власності на майновий комплекс Березнівської центральної районної лікарні визнано за громадою. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
     Рішенням Господарського суду Рівненської області задоволено позов прокурора Березнівського району в інтересах районної ради про визнання за територіальними громадами права комунальної власності на цілісний майновий комплекс Березнівської центральної районної лікарні, загальна вартість якого становить понад 4,1 мільйонів гривень.
    Звернутися до суду з позовною заявою прокурора змусили ті обставини, що КП "Березнівське районне бюро технічної інвентаризації" відмовило районній раді у реєстрації права комунальної власності на вказаний цілісний майновий комплекс через відсутність правоустановлюючих документів. А такий стан речей обмежує власника в правомочностях щодо користування та розпоряджання належним йому майном.
    Однак, доведено, що об'єкти лікарні були побудовані упродовж 1920-1985 років за державні кошти та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №311 від 05.11.1991 були віднесені до комунальної власності адміністративно-територіальних одиниць. Рішенням Рівненського облвиконкому від 24.12.1991 року вказаний майновий комплекс передано у районну комунальну власність та у 1998 році зареєстровано органом місцевого самоврядування юридичну особу "Комунальний заклад охорони здоров’я "Березнівська центральна районна лікарня", засновану на спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Березнівського району, управління яким здійснюється районною радою.

Схожі статті