+380673870816 +380673870816

За позовами прокурорів Рівненщини у минулому році судами стягнуто більше 61 мільйона гривень

Прокуратурою області активізовано роботу з представництва інтересів громадян і держави в судах. За позовами прокурорів у минулому році судами стягнуто 61,5 мільйона гривень. Реально виконано судових рішень на суму 28 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
     Зокрема, вживалися заходи до відшкодування шкоди, завданої паливно-енергетичному комплексу (стягнуто 12,1 млн. грн.), кредитно-фінансовій системі (12,4 млн. грн.), до бюджету (12,2 млн. грн.). За наслідками розгляду позовів та заяв про видачу судових наказів судом стягнуто 1,2 мільйона гривень заборгованої заробітної плати. За документами цивільно-правового характеру повернуто у державну та комунальну власність майно на суму 18,5 мільйонів гривень.
     Так, перевіркою з'ясовано, що службові особи дочірнього підприємства "Рівне-ТДК" в порушення Статуту та без згоди засновника – а таким є ВАТ "РЗТА", частка держави якого у статутному фонді становить 36,71 відсотка, уклали з одним із товариств договір, згідно умов якого останньому було передано у власність споруду тросового виробництва вартістю 4,9 мільйони гривень в обмін на цінні папери.
     З метою захисту інтересів держави в особі ВАТ "РЗТА" та Фонду державного майна України прокуратура області пред’явила до Господарського суду Рівненської області позов про визнання права власності на нерухоме майно за державою. Позов розглянуто і задоволено.

Схожі статті