+380673870816 +380673870816

За боржників перед Рівнеоблводоканалом "візьмуться" колекторські фірми

Заборгованість Рінвеоблводоканалу перед Рівнеобленерго змушує водопостачальне підприємство до кардинальних дій. Люди, які мають заборгованості за водопостачання та водовідведення і ухиляються від їх сплати відтепер матимуть справу з колекторами. 
     Директор Рінеоблводоканалу Сергій Дзезик розповідає, що до квітня поточного року підприємство боргів перед Рівнеобленерго не мало. Але підвищення тарифів у країні та їх не сплата населенням спричинили таку ситуацію. За підрахунками 20% людей Рівного мають борги, сума яких на 1 травня поточного року становить 12 мільйонів гривень. Саме їх повернення допоможе виконати умови договору з реструктуризації боргу.
     Так за 3 місяця Рівнеоблводоканал сплатить за послуги з енергопостачання 2 мільйони 300 тисяч поточних платежів та в перший місяць 200 тисяч гривень боргу, а наступні два по 300 тисяч. 
     Що ж стосується населення, а це три тисячі двісті тридцять злісних боржників, які винні майже 7 мільйонів гривень, на них чекають досить "кардинальні зміни". Найближчим часом їм надішлють листи з інформацією про несплачені суми та строки і умови їх погашення. Якщо ж ці люди і надалі уникатимуть відповідальності, то інформацію про них передадуть колекторам.
     Також Рінеоблводоканал вживатиме уже відомі методи зі стягування боргів з населення – це і відключення води, і судові позови. Сергій Дзезик розповів журналістам, увесь цей час підприємство робило все для того, щоб діалог з абонентами був ефективним. Однак, жорстка позиція Рівнеобленерго змушує їх теж вдаватися до радикальних дій.

 


110519_Vodokanal sferadesigner

Схожі статті