+380673870816 +380673870816

З початку року на Рівненщині виникло 438 пожеж, на яких загинуло 29 людей

З початку року в області виникло 438 пожеж, на яких загинуло 29 людей, у тому числі 1 дитина. Найчастіше такі випадки трапляються з людьми, які не в змозі підтримувати належним чином пожежну безпеку у своїх помешканнях. Це так звана група ризику. Саме профілактичній роботі з цим прошарком населення працівники Держтехногенбезпеки приділяють особливу увагу. Нещодавно вони відвідали соціально незахищених жителів Млинівського району, аби провести роз’яснювальну роботу. 

Одним з головних пріоритетів в діяльності співробітників Управління Держтехногенбезпеки Рівненщини та рятувальників є попередження виникнення пожеж та загибелі людей в житловому секторі. Тому об’єктом рейду, який днями пройшов у Млинові, стали самотні люди похилого віку, інваліди, багатодітні та неблагополучні сім`ї, люди, які зловживають алкогольними напоями.

У ході проведення перевірки у житлових будинках, насамперед зверталася увага на можливі порушення правил пожежної безпеки: оголені дроти електромережі, не прочищені пічні димоходи, саморобні пристрої обігріву та багато інших порушень, які ставлять під загрозу життя господарів та оточуючих.

Пані Віра мешкає в двоповерховому будинку. Правил протипожежної безпеки дотримується сумлінно, адже розуміє, що від її необачності можуть постраждати інші люди.

Віра Богайчук, місцева жителька смт Млинів:

- Старі люди, то вони вже не мають пам’яті і здоров’я. Я разів 5-6 вертаюся і перевіряю чи все в мене вимкнено. От бачите, все вимкнено. Я йду на город і все вимикаю.

Ще одна місцева жителька - пані Галина у своєму приватному будинку живе вже 40 років. Вона розповіла, що Бог завжди оберігав її оселю від пожежі. Втім, донедавна.

Галина Шумельчук, місцева жителька смт Млинів:

- Я пішла набрала 3 мішки дров, ще відро наколола. А як я заходжу у веранду, а там дим чути. Я зайшла далі в коридор, щоб подивитися звідки дим. Як я влетіла в кухню, а там стіна диму. Я взяла те все накрила і за поріг викинула.

Жінка не розуміє, як могла недогледіти жаринки з груби, яка потрапила на дрова. Проте радіє, що все минулося без страшних наслідків. Як показує практика, від необережного поводження з вогнем ніхто не застрахований. Виникає інше питання, коли причиною пожежі стає несправність електромереж, газопроводу чи опалення. Соціальний працівник пані Оксана, коли приходить до стареньких, на такі речі звертає увагу в першу чергу.

Оксана Гаврилюк, соціальний працівник по Млинівській сільській раді:

- От прихожу, а там якась неполадка чи із газом, чи із електрикою. Вони мені кажуть і я вже звертаюсь чи на газ, чи на ГЕС, щоб вони приїжджали. І там вже їм ремонтують.

Хоча рейд і не виявив грубих порушень Правил протипожежної безпеки, працівники Держтехногенбезпеки і надалі проводитимуть таку профілактичну роботу. Адже людське життя – це найвища цінність.

Схожі статті