+380673870816 +380673870816

З четверга Рівненщина переходить в "жовту зону": що буде дозволено, а що під забороною?

Фото ілюстроване

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 21 вересня прийняла рішення ввести «жовтий» рівень епіднебезпеки по всій території України. Посилений карантин почне діяти з четверга, 23 вересня, однак низка підприємств і закладів культури зможуть працювати без обмежень, якщо понад 80% їхнього персоналу та 100% відвідувачів отримали щонайменше одну дозу вакцину від коронавірусу.

Які обмеження передбачає «жовта» карантинна зона:

  • заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць;
  • не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. м площі;
  • заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як у 80% працівників хоча б одного щеплення.

Залишається водночас і обов'язкове носіння масок та дотримання соціальної дистанції в громадських місцях та транспорті.

"Найгостріше це торкнеться навчальних закладів. Там, де рівень вакцинації працівників нижчий 80%, заклади освіти перейдуть на онлайн-навчання або будуть закриті." - повідомляє на своїй ФБ-сторінці голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

На Рівненщині маємо 44 913 працівників освітніх закладів. Із них повне щеплення пройшли 22 978 осіб, що становить 51%. За вихідні цей показник зріс лише на 1%.

Нині в області вакциновано більше 80% працівників лише у 187 закладах освіти. Там навчання не зупинятиметься.

Найкраще освітяни вакцинуються в Дубровицькій, Боремельській та Повчанській територіальних громадах.

Найгірше - у закладах освіти Березнівської, Гощанської, Зарічненської, Костопільської, Корецької та Рокитнівської громад.

Наразі в області маємо 65 учнів та 56 освітян, хворих на коронавірус. На самоізоляції сьогодні перебувають 50 класів, 1229 учнів та 60 педпрацівників. На дистанційному навчанні – 3 заклади загальної середньої освіти.

Закликаю в першу чергу працівників закладів освіти якомога швидше щепитися від COVID-19. Аби діти могли відвідувати навчальні заклади. На сьогодні у 154 закладах області рівень вакцинації освітян перебуває на рівні 60-79%. У деяких потрібно вакцинувати всього 1-2 людини, аби досягти показника 80%!

Друзі. На сьогодні вакцинація – єдиний дієвий метод вберегтися від коронавірусної хвороби. Захистіть себе та своїх близьких!

Схожі статті