+380673870816 +380673870816

З 1 жовтня рівнянам піднімуть квартплату

У жовтні рівнянам планують підняти квартплату. У нову суму, яка зросте усередньому на 1% входить вивезення сміття, обслуговування ліфтів, освітлення місць загального користування. Таке рішення обумовлено ланцюговою реакцією у галузі підняття комунальних тарифів для населення.

Володимир Лапюк, в. о. управління житлово-комунального господарства Рівного:

за період, коли діяли попередні тарифи, а це грудень 2009 року, в кілька разів піднялася мінімальна заробітна плата, а також без упину піднімаються тарифи на електроенергію та паливно-мастильні матеріали.

Чимало рівнян нарікають на місцеві ЖЕКи, мовляв, гроші беруть, а роботи не видно. Для людей, які хочуть самі розпоряджатися коштами, Володимир Лапюк має альтернативне рішення - ОСББ. Коли люди створюють об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, звісно з допомогою міської влади, вони мають змогу відслідкувати усі кошти, які витрачаються із їхнього рахунку.

Володимир Лапюк, в. о. управління житлово-комунального господарства Рівного:

безумовно, ті платежі, які мешканці платять в ЖЕК, будуть вносити на свій рахунок, який відкриють при ОСББ. До речі, всім бажаючим створити об'єднання можемо надати допомогу в оформленні, консультації, навчанні. 

Тож створювати ОСББ чи платити ЖЕКам - особистий вибір кожного. Наразі ж заступник начальника Рівненського міського управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк закликає рівнян вчасно сплачувати рахунки за надані комунальні послуги.


110905_ZHEKI sferadesigner

Схожі статті