+380673870816 +380673870816

З 1 квітня понад 245 тисяч пенсіонерів Волині отримуватимуть підвищену пенсію

На Волині з 1 квітня понад 245 тисяч пенсіонерів отримуватимуть підвищену пенсію 
Згідно із програмою проголошених соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, пенсійні виплати різним категоріям населення упродовж року поступово збільшуватимуться. Відтак, у квітні більшість пенсіонерів Волинської області отримають пенсії підвищені пенсії внаслідок проведених перерахунків з 1 березня та з 1 квітня. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.

    Як інформують в головному управлінні Пенсійного Фонду у Волинській області, з 1 березня відповідно до частини другої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у разі зростання середньомісячної заробітної плати штатного працівника, пенсії підвищуються на коефіцієнт, який відповідає не менше ніж 20% темпів зростання середньої заробітної плати в Україні порівняно з попереднім роком.
    Відтак, для 38 тисяч волинських пенсіонерів зроблено перерахунок. Середній розмір підвищення становить 34,6 гривень. Доплата за березень буде проведена разом з місячним розміром пенсії за квітень поточного року. Крім цього, Законом України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" встановлені нові розміри прожиткового мінімуму, зокрема для осіб, які втратили працездатність з 1 квітня він становитиме 838 гривень. Перерахунок для цієї категорії населення уже проведено - 245,6 тисячам пенсіонерів середній розмір підвищення складає 16 гривень.

Схожі статті