+380673870816 +380673870816

Які перспективи розвитку громадського руху на Рівненщині?

Про сьогодення та перспективи розвитку громадського руху на Рівненщині, говорили сьогодні у приміщенні Рівненського інституту слов’янознавства.

Під час круглого столу висвітлювалися основні напрями діяльності громадських організацій нашого міста, проблем та перспектив їх розвитку. Втім, найбільше уваги учасники круглого столу приділили обговоренню можливостей, які відкриваються перед молоддю. Як зазначив один із представників громадських організацій, наша молодь пасивна.

Лариса Гунько, голова правління благодійної організації:

- На превеликий жаль, молодь не така активна як хотілося б. Вона не дуже розуміє, що багато перетворень в Україні знаходиться у її руках. Я із задоволенням прийшла, щоб розказати про наш досвід, про наші проекти.

Організатор зустрічі Вікторія Соколкіна розповіла, що такі заходи допоможуть молоді дізнатися про необхідну інформацію та зробити правильний крок у виборі організації.

Вікторія Соколкіна, організатор круглого столу:

- Ми хочемо ознайомити наших студентів із діяльністю громадських організацій. Можливо, в майбутньому вони виберуть собі якусь громадську організацію і теж будуть сприяти її розвитку.

Назар Кухоцький, студент 5 курсу інституту слов’янознавства не був членом жодної із громадських організацій міста, проте після сьогоднішнього заходу його плани змінилися.

Назар Кухоцький, студент 5 курсу РІС КСУ:

- Я зараз розмірковую над тим, в яку організацію мені податися. На Рівненщині громадських організацій достатньо. Є із чого вибрати.

Окрім семи громадських організацій, які розповли під час круглого столу про свою діяльність, у дискусії взяли участь і викладацький колектив інституту. Завідувач кафедри "Міжнародної інформації" Богдан Юськів розповів, що викладачі готові допомагати у прояві ініціативи зі сторони студентів.

Богдан Юськів, завідувач кафедри "Міжнародна інформація" РІС КСУ:

- Ми, на приклад, кожного тижня збираємося зі студентами всіх курсів нашої спеціальності. Ми розмовляємо, проводимо зустрічі.

Окрім того, кожна із благодійних організацій нашого міста робить добрі справи, а якщо її представників стане більше, відповідно і добрих справ побільшає.

Схожі статті