+380673870816 +380673870816

Волинські рятувальники запобігли розмерзанню мереж холодного водопостачання

На пункт зв’язку Рожищенського райвідділу УМНС області надійшло повідомлення про необхідність залучення підрозділу рятувальників для ліквідації аварійної ситуації в місті Рожище. Недалеко від центра 13-тисячного міста прорвало магістральний трубопровід подачі в населений пункт холодної води, яка почала потрапляти до шахтного колодязя, сполученого із підземними каналами мереж Волинської філії ПАТ "Укртелеком". Про це повідомила прес-служба УМНС у Волинській області.
    Відтак створилася загроза затоплення акумуляторних батарей та кабельних мереж, що забезпечують зв’язок у всьому районі. Відключення води на центральному магістральному трубопроводі, що постачав холодну воду до всіх багатоквартирних будинків і інших об’єктів міста, провести було неможливо, так як це загрожувало розмерзанням мережі та її пошкодженням. Тому тиск води в трубопроводі зменшили до мінімально можливого.
    До місця аварії виїхала чергова варта рятувальників. Розгорнувши обладнання, бійці МНС відкачували воду з шахтного колодязя потужним автомобілем "КамАЗ". Але колодязь наповнювався водою за 3-4 хвилини, відтак роботи з відкачки не припинялися і тривали дві доби.
    Аварію ліквідували шляхом накладання на місце пориву трубопроводу дороговартісного і надійного широкого хомута європейського зразка. У результаті успішно проведеної операції спільними силами рятувальників та працівників комунальних служб вдалося запобігти розмерзанню мережі холодного водопостачання міста Рожище та не допустити пошкодження систем зв’язку у райцентрі.

Схожі статті