+380673870816 +380673870816

Волинська область потребує розширення інфраструктури аграрного ринку

Для того, щоб створити потужний аграрний ринок, необхідно мати виробництво. А на Волині сьогодні виробляється набагато більше продукції, ніж споживається. Лише у 2011 році волиняни виробили сільськогосподарської продукції на 3,5 мільярдів гривень. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на засіданні громадської ради при облдержадміністрації, де обговорювалось питання забезпечення ефективного розвитку інфраструктури аграрного ринку в області зазначив, що варто обговорити необхідність розширення інфраструктури аграрного ринку на території нашої області. Він також додав, що збільшення виробництва - це не головне сьогодні завдання, важливо – дати шанс людині заробити на селі, адже там у нас проживає півмільйона людей. Для підтримки аграріїв в області діє 14 регіональних програм, за допомогою яких кожен бажаючий може розпочати свою справу та господарювати на селі.
    До слова: у цьому році державна підтримка Волині для самозайнятості населення складає близько 20 мільйонів гривень. В області функціонує 50 оптово-роздрібних сільськогосподарських ринків місцевого значення у містах обласного підпорядкування, а також - 39 картоплесховищ, 19 овочесховищ та 7 фруктосховищ. Є 9 сертифікованих зернових складів. 

Схожі статті