+380673870816 +380673870816

Волинь поширює досвід з енергоефективності

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко взяв участь в роботі міжрегіонального форуму "Волинь. ‎Енергоефективність-2012". Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.

Участь у роботі форуму з новітніх енергоефективних технологій взяли усі зацікавлені сторони: від представників влади, галузевих і територіальних відомств – до науковців, проектантів та представників виробничого сектору з міст Рівного, Львова та Києва. У рамках заходу також відбулася виставка передових енергоощадних технологій.
    Головна мета цього форуму – визначити пріоритетні напрямки діяльності у сфері енергоефективності та енергозбереження, зрозуміти цінність нових технологій та обладнання.
    У порівнянні з іншими регіонами України, Волинь має неабиякі можливості. Тут є чи не увесь перелік альтернативних джерел здобуття енергії: вугілля, торф, розвинені лісова та деревообробна галузь, площі та особливості клімату для вирощування енергетичної лози, крупнотоварне тваринництво та птахівництво з сировиною для виробництва біопалива. Окрім того, є потужне підприємство, яке спеціалізується на виробництві твердопаливних котлів. Ще одним позитивним аспектом Волинського краю є прикордонне розташування і сприятливий інвестиційний клімат для залучення технологій та інвестицій у цю сферу.
    Олександр Башкаленко висловив сподівання, що форум стимулюватиме виникнення нових ідей та створення потужностей з виробництва різних видів палива, а енергоефективні інновації стануть основою в діяльності не лише органів виконавчої влади.

Схожі статті