+380673870816 +380673870816

Внаслідок абортів за рік гине 2 мільйони ненароджених дітей

Нещодавно голови Української Греко-Католицької та Римо-Католицької церков звернулися до Верховної Ради із закликом заборонити в Україні аборти. Таке клопотання зумовлене тим, що в нашій державі в середньому за рік внаслідок абортів гине 2 мільйони ненароджених дітей. За словами священнослужителів, за 20 років незалежності України, люди свідомо і добровільно вбили 40 мільйонів малюків. 

5 серпня 1954 року Указом Президії Верховної Ради СРСР скасували кримінальну відповідальність вагітних за вчинення аборту. В сучасній Україні рівень штучного переривання вагітності та їх наслідки викликають велике занепокоєння. Не зважаючи на тенденцію до зниження абортів, в нашій державі цей показник залишається найбільш високим серед країн Європи. На сучасному етапі існують протилежні рухи "прочойс" та "пролайф", які виступають відповідно за право матері на вибір і беззастережну охорону життя ненародженої дитини. До останніх відноситься громадський рух "За життя!", який розгорнув свою діяльність на теренах нашого краю. Його співкоординатор отець Віталій стверджує, що заборонити аборти можливо, проте сьогодні на цю проблему більшість просто закриває очі.

Отець Віталій, співкоординатор громадського руху "За життя!":

- Рух "За життя!" теж звертався до нашої влади, але, на жаль, не був почутим. Взагалі, ця проблема, на жаль, замовчується. Вона як айсберг, тобто верхівку десь видно, а все інше під водою.

У майже 30 країнах світу аборти повністю заборонені, крім випадків порятунку життя жінки. На думку духовенства, через це до України їдуть з інших держав для переривання вагітності. Проте аби "кривавий бізнес" повністю не пішов у підпілля, заборону абортів не можна впроваджувати швидкими темпами, стверджують громадські активісти.

Отець Віталій, співкоординатор громадського руху "За життя!":

- Значна частина лікарів та представники влади говорять, що заборона абортів призведе до катастрофічної ситуації, бо жінки будуть робити аборти підпільно. Це справді складне питання, яке не можна вирішити в один день. Потрібно щось робити, працювати. Насправді від профілактики до заборони не такий вже і великий проміжок часу.

Активісти громадського руху "За життя!" постійно проводять зустрічі із молоддю аби розповісти усю правду про процедуру штучного переривання вагітності. Проте, за словами отця Віталія, одних громадських ініціатив замало аби докорінно змінити ситуацію в державі.

Отець Віталій, співкоординатор громадського руху "За життя!":

- Ми вже в Рівному фактично зустрілися із старшокласниками усіх рівненських шкіл, із студентами вищих навчальних закладів і от зараз зустрічаємося із студентами середніх спеціальних закладів. Показуємо фільми, проводимо семінари, роздаємо літературу. Ця праця потрібна, але здебільшого - це крапля в морі.

За словами духовенства, завдяки абортам за 20 років 40 мільйонів дітей так і не народилися. Тобто українці свідомо винищили цілу націю. Проте чи готові нині лікарі відмовитися від платної послуги, а жінки від права вибору - питання яке не вирішується миттєво. Активісти громадського руху вважають, аби зрушити це питання з мертвої точки, потрібно подивитися правді у вічі та починати діяти спільними зусиллями.

Схожі статті