+380673870816 +380673870816

Визначили переможців обласного щорічного конкурсу "Краща книга Рівненщини"

23 квітня в усьому світі відзначають День книги та авторського права. Це свято не оминули і у нашому місті. Його відсвяткували нагородженням переможців обласного щорічного конкурсу "Краща книга Рівненщини". 

Обласний конкурс "Краща книга Рівненщини" на теренах нашої області проходить вже втретє. Він заснований Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації та проводиться у партнерстві з бібліотеками області, якими, у ході опитування, що тривало з 1 лютого 2011 року по 1 лютого 2012 року, було проанкетовано близько восьми тисяч осіб, які проживають на території Рівненської області. Окрім того, на сайтах Рівненської державної бібліотеки та обласної державної бібліотеки для юнацтва також тривало голосування, до якого долучилося вісімсот сорок п’ять осіб. Визначали ж кращу книгу серед видань, які побачили світ на території Рівненщині впродовж останніх п'яти років. За словами директора Рівненської державної обласної бібліотеки Валентини Ярощук, цей конкурс виховує у людей культуру читання та допомагає виявити і пополяризувати кращих місцевих авторів. Жінка розповіла, що за три роки вже помітні певні результати.

Валентина Ярощук, директор Рівненської державної обласної бібліотеки:

- Ми побачили, що цього року значно активніше до цього доличилися наші читачі. У перший раз повідомлень про книги було значно менше. В добру половину менше, ніж зараз. Дуже багато назв цього року повторюють фіналістів минулого року, тобто люди дізналися про книги, які вийшли вже у минулому році у фінал. Вони прочитали їх, звернулися до них.

На заключному етапі конкурсу визначили 34 книги-лідери, серед яких респонденти обрали кращі із кращих у десяти номінаціях. Так, у номінації "Краще видання для юнацтва та молоді" перемогу здобув Петро Кралюк із твором біографічного характеру "Шестиднев, або корона дому Острозького". На сторінках роману зображені останні шість днів життя князя Василя Костянтина Острозького.

Петро Кралюк, переможець конкурсу, автор книги:

- У нас практично немає художніх біографій великих українців. Є кілька романів написаних про Тараса Шевченка, ще є декілька романів про видатних письменників і практично все. А що стосується наших полководців, державних діячів, політичних, то таких книг меншість.

Усі переможці конкурсу нагороджені почесними дипломами та спеціальними призами від спонсорів і меценатів. Під час дійства також проходила виставка книг-номінантів, а їх автори декламували уривки власних творінь.

Схожі статті