+380673870816 +380673870816

Військовослужбовці Рівненщини привітали жінок зі святом весни

У військових частинах 13 армійського корпусу сухопутних Збройних Сил України, які дислокуються на території шести областей Західного регіону нашої держави, на різних посадах проходять військову службу близько 1000 жінок-військовослужбовців, серед яких майже 50 офіцерів. 

З нагоди Міжнародного жіночого дня командири військових частин від імені усього особового складу привітали красунь в погонах. Цінні подарунки, грамоти, квіти, концерт та море теплих слів отримали жінки-військовослужбовці. Полковник Володимир Яцентюк розповів, що нині Україна на рівні із іншими прогресивними державами активно впроваджує гендерну політику, до того ж жінка у військовій формі – чудовий службовець.

Володимир Яцентюк, заступник командира 13 армійського корпусу з виховної роботи, полковник:

- Звичайно ми їх любимо, шануємо і констатуємо, що більшість жінок виконують службові обов’язки краще за чоловіків. Вони відповідальніші.

Пані Лідія вже давно змінила цивільне вбрання на військову форму. Вона служить старшим механіком-телефоністом. Жінка розповіла, що співслужбовці завжди ставилися до неї із повагою та не відмовляли у допомозі. Вона залишилася у захваті від свята, організованого командуванням. Шкодує, що 8 Березня буває лише раз у рік.

Лідія Гладунець, старший механік-телефоніст:

- В наше свято дуже гарно привітали нас. Нам сподобалося. Хотілося б, щоб вони нам кожний день дарували такий гарний настрій як сьогодні.

Не забули військові і про ветеранів зв’язківців. Галина Гончарук розпочала свою військову кар’єру ще у 1963 році. З того часу полк зв’язку на 30 років став її другою домівкою. Пані Галина розповіла, що на 8 Березня командування завжди влаштовувало для них справжнє свято. Проте, в останні роки весняний настрій дещо псує ще зимова погода.

Галина Гончарук, голова ветеранської організації, ветеран полку зв’язку:

- Тоді погода була інша, а зараз вона змінилася. Зараз трошки холодно, а тоді було так сонячно, тепло і снігу не було. Нас вітали, нас любили.

У Міжнародний жіночий день суворі жінки-військовослужбовці перетворилися в ніжних і тендітних красунь. Як зізналися винуватиці свята, на жаль, жіночий день лише у березні. З цим згідна і сильна половина людства.

Схожі статті