+380673870816 +380673870816

Військовослужбовці ОК "Захід" обговорили питання психологічної підтримки учасників бойових дій

Фото пресслужби міськради Рівного

Відбулася нарада заступників командирів всіх військових частин, що знаходяться в підпорядкуванні ОК "Захід" щодо психологічної підтримки учасників бойових дій.

Під час зустрічі начальник відділу морально-психологічного забезпечення (МПЗ) ОК "Захід" Володимир Демидюк наголосив на актуальності і необхідності впровадження міжнародних практик відповідно стандартів NATO в повсякденну роботу начальників з МПЗ в кожній військовій частині. Повідомляє пресслужба міськради Рівного.

Голова громадської організації “Рівне ТАКМЕД” Тетяна Воронцова презентувала початок спільної роботи Рівненської міської ради, LifeLine Ukraine і ГО Рівне-Такмед щодо запровадження тренінгів з психлогічно-емоційної підтрики учасників бойових дій. Розповіла про напрямки діяльності - як з ветеранами так і з діючими військовослужбовцями, з підключенням соціальних служб (управління соціального захисту), ветеранських організацій, військових шпиталів.

Варто зазначити, що вже в найближчі дні в усіх військових частинам з'явиться постер з інформуванням про існування цілодобової гарячої лінії психологічної підтримки ветеранів і запобіганню суїцидам. Також розроблятиметься графік проведення тренінгів для керівного складу в/ч, а далі - і для сержантського та інших.

Завдяки сучасним технологіям, військовослужбовці мали можливість напряму задати питання Полу Ніланду – засновнику LifeLine Ukraine і Вікторії Дорошенко, працівниці гарячої лінії LifeLine Ukraine. У свою чергу вони поділилися своїм досвідом роботи у цій сфері та акцентували увагу на окремих методиках психологічної підтримки учасників бойових дій.

Схожі статті