+380673870816 +380673870816

Військові провели антитерористичні тренування до Євро-2012

24 квітня на базі 40 бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України, відбулося міжвідомче тренування підрозділів Збройних Сил України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, МВС та МНС України з виконання заходів з антитерористичного забезпечення проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.
    У ході тренування його учасники спільно відпрацювали порядок взаємодії між Штабом Антитерористичного центру при СБУ, органами управління та черговими силами з протиповітряної оборони Збройних Сил України, підрозділами МВС та МНС, дії чергових сил з протиповітряної оборони щодо припинення протиправних дій захопленого терористами повітряного судна, порядок дій спецпідрозділу СБУ з припинення терористичного акту та звільнення заручників на захопленому терористами повітряному судні, надання допомоги черговими силами з протиповітряної оборони повітряному судну за форс-мажорних обставин.
    Зокрема, за легендою навчання, два винищувачі чергових сил Повітряних Сил ЗС України МіГ-29 здійснили у повітрі перехоплення літака Ан-26, захопленого терористами, та примусили його до посадки на аеродромі. Після приземлення співробітники Центру спеціальних операцій "Альфа" Служби безпеки України відпрацювали завдання зі звільнення заручників на захопленому терористами повітряному судні. У свою чергу медики цього ж Центру надали допомогу умовно постраждалим заручникам.
    Також військовослужбовці Повітряних Сил ЗС України виконали завдання з надання допомоги повітряному судну у форс-мажорних обставинах. Екіпаж вертольоту Мі-24 армійської авіації Сухопутних військ ЗС України виявив у повітрі вертоліт Мі-8, у якого сталася відмова засобів зв’язку та пілотажно-навігаційної апаратури, супроводив його до аеродрому та допоміг здійснити посадку. Крім того, екіпаж вертольоту Мі-8 відпрацював завдання з визначення та знешкодження малошвидкісних та маловисотних цілей.

Схожі статті