+380673870816 +380673870816

Виявлення колаборантів та попередження розкрадання «гуманітарки» - правоохоронці Рівненщини окреслили актуальні напрямки роботи

Фото з ФБ сторінки Рівненської обласної прокуратури

На Рівненщині з початком широкомасштабного вторгнення усі служби спрацювали як єдиний механізм. Це відзначив і керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль, і очільники правоохоронних органів – учасники координаційної наради, яка пройшла в Рівненській обласній прокуратурі. Обговорювали, зокрема, стан запобігання та боротьби зі злочинністю в умовах воєнного стану.

Керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький зазначив, що війна змусила правоохоронців Рівненщини значно розширити координаційну діяльність, швидко опановувати, а подекуди і самим напрацьовувати механізми документування злочинів, з якими раніше в Україні не стикались.

Саме завдяки злагодженій роботі усіх правоохоронних структур загальна злочинність на Рівненщині зменшилась на третину. Проте правоохоронці зараз переорієнтувались і працюють на попередження злочинів проти територіальної цілісності України, основ національної безпеки та порушення правил та звичаїв війни – виявляють державних зрадників та колаборантів, які виправдовують збройну агресію і працюють на ворога. Таких проваджень на Рівненщині нині більше 150, а двоє держзрадників, яких затримали у лютому-березні, вже засуджені до 12 та 13 років позбавлення волі.

З-поміж іншого, на особливому контролі у правоохоронців зараз перебуває питання попередження та виявлення фактів розкрадання гуманітарної допомоги. Для ефективнішої роботи та кращої координації цього напрямку, за рішенням учасників наради, на Рівненщині буде створено спеціальну робочу групу, до якої увійдуть усі причетні органи та служби.

Схожі статті