+380673870816 +380673870816

Vivat академія від 28.12.2017 (ВІДЕО)

АНОНС:

Питання національної безпеки в контексті україно-польсько-литовських стосунків обговорили в Острозькій академії під час четвертої платформи Острог Forum 2017. Нагадаємо, цей захід присваячеинй питанюю національної безпеки і гуртує передових фахівців навколо  важливою теми. Серед почесних гостей цього форуму — Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, Емілія Ясюк, радник з питань наукового-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща, Юргіс Гєдріс та чимало інших закордонних колег. Як зазначили організатори цитую «Сьогоднішня тема — щемка не лише для України, а й для Європи, бо остання має безліч інформаційних, політичних і економічних викликів, які стосуються і міжнародної безпеки. А тому, хотілося б з’ясувати, яким чином ми можемо розбудовувати наше спільне майбутнє, звертаючись також і до минулого, бо у нас справді багато спільного» Кінець цитати.

Острозька академія виборола грант на реалізацію міжнародного проекту. 8 транскордонних команд були відібрані для отримання фінансування від Європейського Союзу з метою реалізації ідей  щодо спільного вирішення проблем у сусідніх регіонах Білорусі та України. Які плани в академії щодо впровадження своїх ініціатив – дивіться далі у нашому спеціальному репортажі.

Роман Скрипін та Данило Яневський – відомі в Україні журналісти завітали до Острозької академії.  Гості провели для студентів університету заняття у формі обговорення, під час якого студенти ставили запитання, а журналісти ділилися власним досвідом. Один із засновників Громадського телебачення Роман Скрипін розповідав про історію створення «5 каналу», його концепцію, що змінювалася в залежності від подій в Україні, та про власників самого каналу.  В свою чергу, Доктор історичних наук Данило Яневський порушив питання національної свідомості українського народу. Він зауважує, що потрібно відрізняти справжню історію від міфів. Лише тоді, коли ми вивчимо правдивуминувшину, ми зможемо творити майбутнє.

Студенти  академії відвідали загальноосвітню школу-інтернат в Острозі. З ініціативи волонтерського підрозділу Братства спудеїв відбулася благодійна загальноакадемічна акція «Миколай дарує дітям» зі збору іграшок та солодощів для діток з вадами слуху. Згодом, волонтерами та театральна група привітали учнів Острозької загальноосвітньої школи-інтернату з Днем святого Миколая та вручили пакунки зі солодощами. Молодь каже, робити добрі справи легко. І не лише у новорічні свята. То ж академія усіх своїх друзів та шанувальників вітає із Новим роком та Різдвом Христовим.  Миру, світла і продуктивності нам усім. Із новими силами ми зробимо життя у наступному році кращим.

Схожі статті