+380673870816 +380673870816

Віталій Коваль домовився про участь стартапів з Рівненщини у грантовій програмі «Poland Prize»

Фото пресслужби РОДА

Польський досвід розвитку т.зв. зони інновацій вивчала делегація з Рівненщини на прикладі науково-технологічного парку в Любліні. Тут зосереджений різноманітний інноваційний бізнес. Молоді підприємці мають преференції, як наприклад, знижки на оренду приміщення.

«Головна мета керівництва центру - допомогти підприємцям розвинути їхні ідеї. Тобто вони надають весь спектр консультативної допомоги. Реалізовують як регіональні, так і міжнародні проекти. Центр працює уже 15 років і за цей час стартаперами парку було створено понад 200 нових робочих місць», - розповів голова ОДА Віталій Коваль. Повідомляє пресслужба РОДА.

Також перевагою установи є поєднання бізнесового і наукового середовища. В пріоритеті – інноваційні стартапи. Наразі працюють над проектом з альтернативної енергетики.

«Така підтримка бізнесу важлива. Набагато легше отримувати грантові кошти, коли є спеціалісти, які допоможуть з написанням проектів», - підсумував Віталій Коваль.

Також, як повідомив голова ОДА, досягнено домовленості з Люблінським науково-технологічним парком про можливість участі рівненських стартапів у їхній міжнародній грантовій програмі «Poland Prize».

Проект спрямований на заохочення іноземних інноваційних стартапів до ведення підприємницької діяльності в Польщі та комплексне їх обслуговування.

Однією з переваг цієї програми – є доступ бізнесу до європейського ринку та грантів ЄС, більшість з яких наразі закриті для нас. Відбір стартапів проводиться на конкурсній основі.

«Також запропонував керівництву люблінського науково-технологічного парку стати нашим партнером і залучити до співпраці університети Рівненщини. Наприклад, розмістити схожий науковий парк на території НУВГП. І спільно підготувати проект в інноваційній сфері для участі в транскордонній програмі Україна-Польща-Білорусь», - додав Віталій Коваль.

Схожі статті