+380673870816 +380673870816

Виробничники Рівненщини продали продукції майже на чверть більше, ніж торік

Промислові підприємства області реалізували з початку року власної продукції на майже 8,5 мільярда гривень. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, це на понад 23 відсотки більше в порівнянні з минулим роком. Зокрема, на вітчизняні та іноземні ринки потрапило на 77 відсотків більше молока, у понад півтора раза більше вироблено натуральних купажованих соків, фруктових желе та джемів, на 15 відсотків зросло виробництво хлібобулочних виробів, масла та сирів. Окрім харчовиків, виробничі потужності наростили також хіміки – плюс 20 відсотків до минулого року, а темпи випуску продукції металургійного виробництва зросли на 35 відсотків, будматеріалів і скловиробів – на 17 відсотків. 
     Водночас підприємства легкої промисловості виробили продукції на 15 відсотків більше, ніж торік, машинобудування – майже на 10, а добувної – на 6 відсотків. Разом із тим цьогоріч експорт місцевих товарів зріс на третину, а це свідчення того, що виробничники Рівненщини втримують позиції на світовому ринку. Зокрема, вони успішно продають власну продукцію у Росію, Польщу, Німеччину, Білорусь, Італію, Туреччину, Нідерланди, Великобританію, США, Казахстан і Китай. Найпопулярнішими в іноземців є наші міндобрива, скловироби, щебінь, гравій, галька, добавки до будматеріалів, електрична апаратура та її комплектуючі, а також морожені чорниці, журавлина.

Схожі статті