+380673870816 +380673870816

Вихователям у дитячих садочках Рівненщини розповіли про правила пожежної безпеки

На Рівненщині говорили про правила безпеки життєдіяльності.  Працівники МНС розповіли вихователям у Костополі як донести вихованцям дитячих садочків аксіоми правильної поведінки під час пожежі. 

У зв’язку із запровадженням обов’язкової дошкільної освіти, в нашій державі збільшується кількість дитячих садочків. Будувати часу обмаль, тому зазвичай у сільській місцевості для цього пристосовують інші приміщення. Часто вони не відповідають нормам безпеки, наприклад, відсутні два виходи для евакуації. До того ж підвищують небезпеку пластикові вікна та легкозаймисті штучні килими. Як вберегти своїх вихованців та як навчити їх поводити себе у надзвичайних ситуаціях правильно- це роз’яснювали працівники МНС педагогам у Костополі.

Роман Пелех, начальник відділу Державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування Управління Держтехнобезпеки у Рівненській області:

- Не повинні обшиватися сходи горючими матеріалами. Килими мають бути закріплені до підлоги та мати відповідну ступінь горючості, аби повністю була безпека для дітей. До дітей основна така вимога – роз’яснити чого не можна робити. 

Саме те, що не можна робити, діти мають знати в першу чергу. Невід’ємними є знання про рятувальників та спілкування із ними. У рамках організованого семінару були проведені теоретичні заняття та показові відкриті уроки і творчі виступи дітлахів. Усі на тему безпечного поводження на проїзній частині, у лісі, під час непогоди та пожежі тощо. Організатори розповіли, що переслідують конкретну мету.

Сергій Вовчук, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області:

- Основна мета – це навчити вихователів в першу чергу, щоб вони донесли до молодого покоління основні вимоги безпеки життєдіяльності, адже багато сьогодні пожеж із загибеллю людей і ряд надзвичайних ситуацій як в садочках, так і в освіті загалом.

Педагоги впевнені, що маленькі дітки краще запам’ятають усе це, якщо вихованням займатимуться не лише рятувальники та вихователі, але і батьки.

Світлана Олійник, завідувач ДНЗ №4 "Берізка":

- Я вважаю, що досягається результат лише тоді, коли працюють спільно батьки, педагоги, всі, хто причетний до справи виховання дітей.

Згідно програм навчання, дітлахам від наймолодшого віку і впродовж усього перебування у школі розповідатимуть правила безпечної поведінки. Для цього введені спеціальні курси та уроки. Адже, як переконані освітяни, це найкращий підхід до актуальної нині проблеми.

 

Схожі статті