+380673870816 +380673870816

Вихованці кінологічного центру готуються до Євро-2012

     Хоч англійська мова, яку нині вивчають рівненські міліціонери, непосильна для вихованців кінологічного центру, але забезпечувати охорону громадського порядку у складі патрульно-постової служби вони завжди готові. На службових собак покладається велика відповідальність, адже участь, хоч і опосередковану, у Євро-2012 вони братимуть.

      У двадцяти німецьких вівчарок та однієї собаки породи спанієль – посилені тренування. Особливо у тих, хто спеціалізується на пошуках вибухівки та наркотиків. Яких успіхів досягли на службі чотирилапі, кінологи продемонстрували наочно. Інспектор центру зробив закладку імітаторами вибухівки та наркотиків. Вихованці взялися до роботи, яка увінчалася успіхом і зайняла всього лічені хвилини. У винагороду собаки отримали улюблену іграшку.

     За кожним кінологом у кінологічному центрі УМВС України в Рівненській області закріплений постійний вихованець. Підкоряються кудлаті лише командам своїх господарів. Кожен із них має свою вузьку спеціалізацію - розшукову, патрульну або спеціальну.

     Як зазначив Василь Сутулець, із початку року за участю вихованців кінологічного центру, працівникам міліції вдалася розкрити 54 злочини, скоєних на території Рівненщини. А от, аби досягти таких результатів, працівникам кінологічного центру доводиться працювати із собаками з "пелюшок". Бо, трапляється так, що для подальшої роботи можна обрати із чотирьох народжених щенят одного, а часом і з десяти – єдиного. Майбутнього фахівця визначають за характером, темпераментом, інтересом до гри, апортуванням. Працездатний вік у собак становить сім-вісім років, а потім їх відправляють на заслужений відпочинок. Деякі з них, що працювали за спеціальними та розшуковими напрямками, несуть службу під час патрулювання, а деяких забирають на охорону об’єктів.


110407_Sobaki sferadesigner

Схожі статті