+380673870816 +380673870816

Відомий політичний та громадський діяч Левко Лук’яненко зустрівся із студентами Рівненщини

До Рівного завітав відомий політичний та громадський діяч, Герой України, автор Акту про незалежність нашої держави Левко Лук’яненко. Одразу ж по приїзді шестидесятник зустрівся з молодою елітою міста – студентами.  

Йому 85, проте очі й досі випромінюють невтомну жагу до боротьби за справедливість та правду. Із цих 85, 15 років свого життя Левко Лук’яненко провів за гратами через свої націоналістичні переконання. Терпляче відбувши свій термін він вийшов на волю і жахнувся, адже становище України і досі залишалося незмінним. Тому шестидесятник продовжив свою дисидентську діяльність. Триває вона і по сей день. А свої спогади та переживання того тюремного періоду Левко Лук’яненко вмістив у трьох книгах, що об’єдналися у назві "З часів неволі". 

Левко Лук’яненко, Герой України:

- Коли нашу групу арештували, то мене присудили до розстрілу, потім замінили на 15-річне ув’язнення. Нас судили сім чоловік і вісімнадцять передали на оперативну розробку КГБ. Я обмінювався думками з тими хлопцями і вивчав методи старої боротьби. Разом з тим, поширював ідею боротися мирними способами.

Під час зустрічі зі студентами говорив відомий шестидесятник і про своє нелегке минуле, і про не менш втішне "теперішнє" та майбутнє, яке в руках, до речі, саме молодого покоління.

Левко Лук’яненко, Герой України:

- Ми пройшли 20 років життя в незалежній Україні, але під реальною окупацією отих людей, вихованих в антиукраїнському промосковському дусі. Треба це припинити.

Молоде покоління відомий дисидент закликав в першу чергу думати, адже в нації, яка вміє аналізувати та приймати мудрі рішення, може бути гідне майбутнє. Свою зустріч на Рівненщині Левко Лук’яненко продовжив ввечері у Народному домі.

Схожі статті