+380673870816 +380673870816

Відкрите спалювання сухостою шкодить здоров’ю людей

Відкрите спалювання листя, сухої рослинності вивільняє у навколишнє середовище маленькі часточки твердих згорілих речовин та вуглеводні, в яких містяться отруйні, подразнюючі речовини та канцерогенні компоненти. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    Дим від спаленого листя містить дрібні часточки, які при попаданні в органи дихання, можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там місяцями, іноді, навіть роками. Вдихання цих часточок може призвести до виникнення респіраторних захворювань, зменшити об’єм вдихуваного повітря та здатність легень використовувати це повітря. Тверді часточки можуть також спричинити приступи астми у деяких людей.
    Додаткова проблема полягає в тому, що з листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. При згорянні, скажімо, поліетиленового пакету, в повітря вивільняється до 70 різноманітних хімічних сполук, більшість з яких отруйні для людини. Саме вони стають причиною дертя в горлі, кашлю. Щільний чорний дим від тління пластикового сміття містить канцерогенні поліциклічні вуглеводні. При горінні гуми, окрім згаданого, утворюються канцерогенна сажа, оксиди сірки, діоксиди, що викликають респіраторні захворювання.
    Постійно подразнюваний димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти мікробам та вірусам. Особливо потерпають ті, хто страждає на бронхіти, бронхіальну астму, риніти чи тонзиліти.Санепідемслужба застерігає населення про шкідливість спалювання сухостою через згубний вплив на довкілля та здоров’я людини.

Схожі статті