+380673870816 +380673870816

Ветерани Рівненщини постійно відчуватимуть підтримку влади

У цьому запевнив голова облдержадміністрації Василь Берташ. За його словами, цьогоріч збільшать видатки з обласної казни на програму "Ветеран". Зокрема, 300 тисяч бюджетних коштів спрямують на матеріальну допомогу пільговикам, а також на підтримку статутної діяльності семи ветеранських організацій. Крім того, за дорученням очільника області голови райдержадміністрацій і міст повинні також збільшити видатки з місцевих бюджетів на фінансування первинних ветеранських організацій. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Водночас цьогоріч на 2 мільйони збільшили бюджет обласного госпіталю інвалідів війни, в якому торік пролікували 4900 ветеранів різних категорій. До того ж у Клеванському закладі створили всі умови для якісного обслуговування - новозбудований сучасний фізіотерапевтичний корпус з комплексом водних процедур став хорошою альтернативою медикаментозному лікуванню. В 2011 році пацієнти отримали 130 тисяч процедур масажів, тепло-, світло-, електро-, водолікування, а також послуг у фітобарі. Завдяки новоствореній потужній базі й оперативності обслуговуючого персоналу всі ветерани, які мають показання, скористалися допоміжними методами лікування.
    Крім того, понад півтисячі пацієнтів обласного госпіталю інвалідів війни торік отримали послуги зубопротезування. А всі 214 пільговиків, котрі перебували в черзі на отримання слухових апаратів, ними забезпечені. Щоб стовідсотково закрити потребу, витратили 98 тисяч бюджетних гривень. Разом із цим в аптеках краю для ветеранів вже другий рік поспіль діють 10-відсоткові знижки на медикаменти. Це передбачено в меморандумі, який підписала влада з представниками фармацевтичного ринку області.

Схожі статті